Kaarna – Terveyspalvelut

<< Takaisin listaukseen

Anne Ruuskanen

Hei, olen Anne Ruuskanen

 

Psykoterapeutti tampereelta. Tarkemmin olen koulutettu psykodynaaminen yksilöterapeutti, trauma- ja kriisipainotteinen perheterapautti ja EMDR-terapeutti.

 

Pohjakoulutukseltani olen psykiatrinen sairaanhoitaja. Haluni ymmärtää enemmän ihmismieltä, ihmisten välisiä suhteita ja tunteita ohjasi minut opiskelemaan psykoterapiaa.
Työkokemusta minulla on psykiatrian puolelta yli 20 vuotta:


– Psykiatrian osastotyötä, suljetulla osastolla
– Päivystys- ja psykoosityöryhmä, psykiatrian poliklinikka
– Perusterveydenhuolta, psykiatrisen sairaanhoitajan työnkuvan kehittäminen ja lyhyt terapia
– Opiskelijaterveydenhuolto, nuorten vastaanottotyö
– Kaksisuuntainen mieliala ryhmä

 

Minusta ja työotteestani
Olen omassa elämässäni menettänyt toisen poikani. Tämän menetyksen kautta luopumisen myötä huomasin, että oma suhtautumiseni elämään muuttui. Hyvän terapian, lapseni ja ystävien avulla aloin enemmän ymmärtämään itseni kautta sitä, mitä elämässä on luopuminen

 

Mistä kaikesta joudumme elämässä luopumaan?
Mitä on suru?
Miten elää sen kanssa?
Saako se näkyä minussa?
Pohdintani jatkuu, mitä elämä on menetyksen jälkeen?
Tässä ja nyt, onko siihen vastausta?
Miten elää eri tunteiden kanssa, niin ettei ne vie mennessään pois tästä hetkestä ja hallitse elämää, niin ettei se ole enää omissa ohjaksissa?

 

Pysähdyn eri elämän aiheiden tunteiden äärelle kanssasi pohtimaan sitä. Käytän myös EMDR-terapiaa liittyen traumauttisiin tapahtumiin, suruun ja luopumiseen.

 

Meidän lapsuudella/menneisyydellä voi olla tiedostamattaan ja tiedostetusti vaikutus siihen, miten me kohdataan meidän kohdalle tullut suru ja menetys. Ne voivat vaikuttaa meidän tämän päivän perhedynamiikkaan.