Kaarna – Terveyspalvelut

<< Takaisin listaukseen

Nina Pyykkönen

Olen koulutukseltani erikoispsykologi PsL, yksilö- ja ryhmäpsykoterapeutti, työnohjaaja, ekoterapeutti, jungilainen coach ja joogaopettaja. Työskentelen psykodynaamis-integratiivisesti, mentalisaatioperustaisella, syvyys- ja ekopsykologisella työotteella affektiivisen neurotieteen ymmärrystä hyödyntäen.
 
Työskentelytapaani kuvaa kiinnostus ihmisen syvempiä kerroksia ja tiedostamattomia ulottuvuuksia kohtaan. Tiedostamattoman tutkiminen mm. unien, mielikuvien ja kehollisuuden kautta on keskeistä. Elämän merkityksellisyys ja arvot ovat työskentelyn ytimessä, ja myös henkisyyteen ja elämänkatsomukseen liittyvät kysymykset ovat tervetulleita hoidossa tutkittaviksi. Erityisen hedelmälliseksi koen työskentelyn elämän taitekohtaan eli keski-ikään tulleiden ihmisten kanssa, ja näen tämän elämänvaiheen kriisin suurena mahdollisuutena. Edustan ihmiskuvaa, jossa oireet eivät ole sairautta, vaan tärkeitä viestejä tutkittavaksi. Olen tehnyt psykoterapiaa 19 v, ja täydentänyt osaamistani säännöllisillä koulutuksilla. Psykoterapeuttina pyrin asiakkaan ainutlaatuisen kokemuksen ymmärtämiseen.
 
Tarjoan fokusoitua 5 ja 10 kertaa toteutuvaa lyhytpsykoterapiaa lievistä uupumus-, masennus- ja ahdistusoireista kärsiville, jotka toivovat tukea esim. itsetuntokysymyksissä, ihmissuhdevaikeuksissa tai elämän siirtymäkohdissa ja kriiseissä. Lyhytpsykoterapian tavoitteet määritellään hoidon alussa, ja sen tavoite ei ole ratkaista asiakkaan ongelmaa, vaan auttaa asiakasta kohtaamaan vaikeita tunteita ja löytämään uudenlaisia mahdollisuuksia haastavan tilanteen äärellä. Lyhytpsykoterapia ei sovellu traumahistorian eikä vaikeiden mielenterveysongelmien hoidoksi.